Pudingos-tejszínes almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 db alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • pici só
  • ízlés szerint cukor
  • 2 csomag vaníliacukor
  • ½ citrom
  • 8-10 db szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj, vagy 1 rúd egész fahéj
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket és puhára főzzük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk amíg felforr, és a levesünk el is készült. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.