Pozole- Mexikói pocsolya leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- babérlevél, egész bors, só, kömény
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szem avokádó
- 1 szem retek
- 10 dkg szalonna
- 1 db lime leve
- jalapeno paprika őrlemény
Elkészítése:
A húst nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, babérlevéllel, pár szem egész borssal fel tesszük főni. Lehabozzuk és lassú tűzön 1 és fél órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük és felszeljük csíkokra. Leszűrjük a levest, és visszatesszük bele a húscsíkokat, a paradicsomot és a csicseriborsót.
Fűszerezzük: kömény,bors, stb. Aztán a zsírjára sütött szalonnát is beleöntjük. Összefőzzük. Apróra vágott hagymával, retekkel és avokádóval tálaljuk, csorgassunk rá lime levet és erősítsük, amíg bírjuk.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.