Pozole- Mexikói pocsolya leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- babérlevél, egész bors, só, kömény
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szem avokádó
- 1 szem retek
- 10 dkg szalonna
- 1 db lime leve
- jalapeno paprika őrlemény
Elkészítése:
A húst nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, babérlevéllel, pár szem egész borssal fel tesszük főni. Lehabozzuk és lassú tűzön 1 és fél órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük és felszeljük csíkokra. Leszűrjük a levest, és visszatesszük bele a húscsíkokat, a paradicsomot és a csicseriborsót.
Fűszerezzük: kömény,bors, stb. Aztán a zsírjára sütött szalonnát is beleöntjük. Összefőzzük. Apróra vágott hagymával, retekkel és avokádóval tálaljuk, csorgassunk rá lime levet és erősítsük, amíg bírjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »