Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pozole- Mexikói pocsolya leves recept

Pozole- Mexikói pocsolya leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • babérlevél, egész bors, só, kömény
    • 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • 1 konzerv csicseriborsó
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szem avokádó
    • 1 szem retek
    • 10 dkg szalonna
    • 1 db lime leve
    • jalapeno paprika őrlemény

    Elkészítése:

    A húst nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, babérlevéllel, pár szem egész borssal fel tesszük főni. Lehabozzuk és lassú tűzön 1 és fél órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük és felszeljük csíkokra. Leszűrjük a levest, és visszatesszük bele a húscsíkokat, a paradicsomot és a csicseriborsót.

    Fűszerezzük: kömény,bors, stb. Aztán a zsírjára sütött szalonnát is beleöntjük. Összefőzzük. Apróra vágott hagymával, retekkel és avokádóval tálaljuk, csorgassunk rá lime levet és erősítsük, amíg bírjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá