Pozole- Mexikói pocsolya leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- babérlevél, egész bors, só, kömény
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szem avokádó
- 1 szem retek
- 10 dkg szalonna
- 1 db lime leve
- jalapeno paprika őrlemény
Elkészítése:
A húst nagyobb darabokra vágjuk, és sóval, babérlevéllel, pár szem egész borssal fel tesszük főni. Lehabozzuk és lassú tűzön 1 és fél órát főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük és felszeljük csíkokra. Leszűrjük a levest, és visszatesszük bele a húscsíkokat, a paradicsomot és a csicseriborsót.
Fűszerezzük: kömény,bors, stb. Aztán a zsírjára sütött szalonnát is beleöntjük. Összefőzzük. Apróra vágott hagymával, retekkel és avokádóval tálaljuk, csorgassunk rá lime levet és erősítsük, amíg bírjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »