Póréhagymakrém leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 dl olaj
- 250 g póréhagyma
- 150 g burgonya
- 1,5 l zöldség alaplé(kockából is lehet)
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát és a kockára vágott burgonyát. Sűrű kevergetéssel pirítsuk a zöldségeket, amíg a póréhagyma puha lesz. (Kb. 5 perc)
Adjuk hozzá a korábban elkészített zöldség alaplét, majd ízlés szerint só és bors. Főzzük kb. 20-25 percig, amíg a burgonya és a megpuhul.
Összeturmixoljuk a levest, majd hozzá adjuk a tejszínt és további pár percig főzzük.
Pirított kenyérkockákkal és egy kis tejszínnel tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »