Póréhagymakrém leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 dl olaj
- 250 g póréhagyma
- 150 g burgonya
- 1,5 l zöldség alaplé(kockából is lehet)
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát és a kockára vágott burgonyát. Sűrű kevergetéssel pirítsuk a zöldségeket, amíg a póréhagyma puha lesz. (Kb. 5 perc)
Adjuk hozzá a korábban elkészített zöldség alaplét, majd ízlés szerint só és bors. Főzzük kb. 20-25 percig, amíg a burgonya és a megpuhul.
Összeturmixoljuk a levest, majd hozzá adjuk a tejszínt és további pár percig főzzük.
Pirított kenyérkockákkal és egy kis tejszínnel tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »