Póréhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 vastagabb póréhagyma
- 2 nagy burgonya
- 1 kis vöröshagyma
- 2 ek vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 l zöldség alaplé
- 1,5 dl tejszín
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk és megmossuk. A zöld részéből csak kicsit hagyjunk meg. Felkarikázzuk és félretesszük. A tálaláshoz félreteszünk egy keveset, amit kevés vajon megpirítunk és meleg helyre tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk.
Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a póréhagymát, tovább kevergetve 2-3 percig pároljuk.
Felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendióval is ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyát és lefedve kis hőfokon 25 percig főzzük.
Az egészet botmixerrel pépesítjük. A levest tejszínnel dúsítjuk és a pirított póréval megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »