Póréhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 vastagabb póréhagyma
- 2 nagy burgonya
- 1 kis vöröshagyma
- 2 ek vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 l zöldség alaplé
- 1,5 dl tejszín
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk és megmossuk. A zöld részéből csak kicsit hagyjunk meg. Felkarikázzuk és félretesszük. A tálaláshoz félreteszünk egy keveset, amit kevés vajon megpirítunk és meleg helyre tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk.
Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a póréhagymát, tovább kevergetve 2-3 percig pároljuk.
Felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendióval is ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyát és lefedve kis hőfokon 25 percig főzzük.
Az egészet botmixerrel pépesítjük. A levest tejszínnel dúsítjuk és a pirított póréval megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »