Hozzávalók:
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk és megmossuk. A zöld részéből csak kicsit hagyjunk meg. Felkarikázzuk és félretesszük. A tálaláshoz félreteszünk egy keveset, amit kevés vajon megpirítunk és meleg helyre tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk.
Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a póréhagymát, tovább kevergetve 2-3 percig pároljuk.
Felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendióval is ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyát és lefedve kis hőfokon 25 percig főzzük.
Az egészet botmixerrel pépesítjük. A levest tejszínnel dúsítjuk és a pirított póréval megszórva tálaljuk.