Póréhagyma krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 vastagabb póréhagyma
  • 2 nagy burgonya
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítése:

A póréhagymát megtisztítjuk és megmossuk. A zöld részéből csak kicsit hagyjunk meg. Felkarikázzuk és félretesszük. A tálaláshoz félreteszünk egy keveset, amit kevés vajon megpirítunk és meleg helyre tesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk.

Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a póréhagymát, tovább kevergetve 2-3 percig pároljuk.

Felöntjük a zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendióval is ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyát és lefedve kis hőfokon 25 percig főzzük.

Az egészet botmixerrel pépesítjük. A levest tejszínnel dúsítjuk és a pirított póréval megszórva tálaljuk.