Pikáns tárkonyos halleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb burgonya
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 dl száraz fehérbor
- 1,5 l víz
- 2 babérlevél
- 0,5 citrom frissen facsart leve
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 ek szárított tárkony
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, és ezt is megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhányszor átforgatjuk (vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik), majd lehúzzuk a tűzről.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a babérlevelet, az aprított petrezselyemzöldet, felöntjük a fehérborral, visszatesszük a tűzhelyre, és forrástól számított 15-20 percet főzzük.
A halat megmossuk, apró kockára vágjuk, és ha a burgonya puhára főtt, ezt is a leveshez adjuk. További 15 percet főzzük.
Ha a hal is megpuhult, a tejfölt elkeverjük néhány merőkanál forró leveslével, a citrom levével, a leveshez öntjük, és összeforraljuk.
Citromkarikával, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!