Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns tárkonyos halleves recept

Pikáns tárkonyos halleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kisebb burgonya
    • 4 ek (lm) tejföl
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 1,5 l víz
    • 2 babérlevél
    • 0,5 citrom frissen facsart leve
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 1 ek szárított tárkony
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, és ezt is megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhányszor átforgatjuk (vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik), majd lehúzzuk a tűzről.

    Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a babérlevelet, az aprított petrezselyemzöldet, felöntjük a fehérborral, visszatesszük a tűzhelyre, és forrástól számított 15-20 percet főzzük.

    A halat megmossuk, apró kockára vágjuk, és ha a burgonya puhára főtt, ezt is a leveshez adjuk. További 15 percet főzzük.

    Ha a hal is megpuhult, a tejfölt elkeverjük néhány merőkanál forró leveslével, a citrom levével, a leveshez öntjük, és összeforraljuk.

    Citromkarikával, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá