Pikáns lencseleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 3 babérlevél
- 1-1 szál fehér és sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek liszt
- 4 virsli
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lencsét főzés előtt kb két órával beáztatjuk.
A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb 1,2 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ízlés szerint felvágott fehér és sárgarépát és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb 40 perc alatt megfőzzük,mustárral ízesítjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a finomra metélt petrezselyemzöldet, felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Tipp:
A mustár teszi kicsit pikánssá ezt a levest, aki nem rajong a mustárért az ki is hagyhatja.Nélküle is finom és laktató.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »