Pikáns lencseleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 3 babérlevél
- 1-1 szál fehér és sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek liszt
- 4 virsli
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lencsét főzés előtt kb két órával beáztatjuk.
A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb 1,2 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ízlés szerint felvágott fehér és sárgarépát és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb 40 perc alatt megfőzzük,mustárral ízesítjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a finomra metélt petrezselyemzöldet, felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Tipp:
A mustár teszi kicsit pikánssá ezt a levest, aki nem rajong a mustárért az ki is hagyhatja.Nélküle is finom és laktató.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.