Pikáns lencseleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 3 babérlevél
- 1-1 szál fehér és sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek liszt
- 4 virsli
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A lencsét főzés előtt kb két órával beáztatjuk.
A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb 1,2 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ízlés szerint felvágott fehér és sárgarépát és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb 40 perc alatt megfőzzük,mustárral ízesítjük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a finomra metélt petrezselyemzöldet, felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Tipp:
A mustár teszi kicsit pikánssá ezt a levest, aki nem rajong a mustárért az ki is hagyhatja.Nélküle is finom és laktató.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

