Pikáns lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 3 babérlevél
  • 1-1 szál fehér és sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek liszt
  • 4 virsli
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A lencsét főzés előtt kb két órával beáztatjuk.

A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb 1,2 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az ízlés szerint felvágott fehér és sárgarépát és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb 40 perc alatt megfőzzük,mustárral ízesítjük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a finomra metélt petrezselyemzöldet, felforraljuk és már tálalhatjuk is.

Tipp:

A mustár teszi kicsit pikánssá ezt a levest, aki nem rajong a mustárért az ki is hagyhatja.Nélküle is finom és laktató.