Pikáns húsgombócleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej felkockázott hagyma
- fél marék feldarabolt zellergumó
- 2 marék felkarikázott sárgarépa
- 2 marék felkarikázott fehérrépa
- fél marék feldarabolt karalábé
- 25-30 dkg darált hús
- 20 dkg rizs (kifőzve kell mérni)
- ízlés szerint só, bors, őrölt paprika, lestyán, tárkony
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés zsiradék
Elkészítése:
A zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd rádobom a feldarabolt zöldségféléket. Együtt párolom őket rövid ideig, sózom, majd olyan 2-2,5 liternyi vízzel felöntöm. Mikor már kicsi híján megfőtt, beledobálom az összetépett tárkonyt és lestyánt. Míg a leves fő, addig elkészítem a gombócokat.
Először a rizst kell megfőzni. Pici zsiradékon megfuttatom a rizst. Utána a rizs mennyiségének duplája mennyiségű forró vízzel felöntöm, megsózom. Addig főzöm, míg a levét el nem főtte. Ezután letakarom és hagyom megdagadni.
A darált húst a főtt rizzsel összekavarom. Fűszerezem a sóval, borssal és őrölt paprikával. Ütök rá egy tojást és jól eldolgozom. Utána apró gombócokat készítek és a levesbe kifőzöm. Olyan negyed óra alatt készre fő a gombócom. Ezután a tejfölből és a lisztből készült gyenge habarással behabarom a levest. Összeforralom és tálalhatom is.
Tipp:
A lestyán mindig bővebben, míg a tárkonyt szűkebben mérem, mert a család a lestyán ízét szereti jobban. Főzés közben a fűszereket, fűszernövényeket mindig kóstolással adagolom, soha nem dekázom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


