Parasztgulyás recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 pár debreceni vagy 2 pár virsli
- 2-3 krumpli
- 1 nagy sárgarépa
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- köménymag
- őrölt fehér bors
- pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 1-1,5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika csumáját távolítsuk el, majd vágjuk fel csíkokra. A debrecenit (vagy virslit) karikázzuk fel.
Egy fazékba öntsük bele az olajat, majd tegyük bele az apróra vágott szalonnát, (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra) és kezdjük el sütni. (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni!!!!)
Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (vagy virslit), és szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és őrölt borssal.
Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább. Végül adjuk hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ezután ízlés szerint sózzuk, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kisebb lángra, majd főzzük puhára.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »