Paradicsomos vörös lencse leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1/2 üveg sűrített paradicsom (180- gramm)
- 10 dkg bacon
- 1/2 citrom leve
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
- 1 l víz
Elkészítése:
A bacont kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.
A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a vöröslencsét, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, és a sűrített paradicsommal, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük.
Lassú tűzön kb. 25 perc alatt főzzük puhára.
Tálaláskor szórjuk meg a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és kínáljuk mellé kenyeret vagy péksüteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »