Paradicsomos vörös lencse leves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1/2 üveg sűrített paradicsom (180- gramm)
- 10 dkg bacon
- 1/2 citrom leve
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
- 1 l víz
Elkészítése:
A bacont kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.
A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a vöröslencsét, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, és a sűrített paradicsommal, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük.
Lassú tűzön kb. 25 perc alatt főzzük puhára.
Tálaláskor szórjuk meg a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és kínáljuk mellé kenyeret vagy péksüteményt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »