Paradicsomos vörös lencse leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 üveg sűrített paradicsom (180- gramm)
  • 10 dkg bacon
  • 1/2 citrom leve
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 l víz

Elkészítése:

A bacont kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.

A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a vöröslencsét, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel, és a sűrített paradicsommal, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük.

Lassú tűzön kb. 25 perc alatt főzzük puhára.

Tálaláskor szórjuk meg a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és kínáljuk mellé kenyeret vagy péksüteményt.