Paradicsomos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű burgonya
- sűrített paradicsom (ízlés szerint)
- 1 nagy pohár tejföl
- liszt
- kevés só, bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Odarakjuk főni annyi vízben, amilyen mennyiségű levest szeretnénk (kevés sót adhatunk hozzá). 15-20 perc alatt megfőzzük a krumplit, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felfőzzük.
Közben elkészítjük a habarást (tejföl és kb. 3 evőkanél liszt) és óvatosan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük. Én személy szerint a forró levesből kanalazok először a habaráshoz, hogy felmelegedjen kicsit, majd úgy adom hozzá lassan.
Ez után még kb. 10-15 percig főzzük és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Tipp:
Ezt a levest nagyon tudom ajánlani azoknak akik szeretik a jó paradicsomos és savanyú ízeket, persze édesen is lehet csinálni (én még nem próbáltam), hasonlóan mint a paradicsomlevest, cukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »