Palócleves sertéshúsból recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek kacsazsír
- 30 dkg burgonya
- 1 kk őrölt babér
- 1 kk morzsolt kapor
- 1 kk őrölt kömény
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
- petrezselyem zöld
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott sertéscombot és a zúzott fokhagymát. Visszatesszük a tűzre, sóval, borssal ízesítjük, fehéredésig pirítjuk a húst, majd fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhul. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk!
Adjuk hozzá a köményt, a kaprot és a babért, valamint a megpucolt, kockákra vágott burgonyát és a 2-3 cm-esre feldarabolt zöldbabot is. Öntsünk rá 1,5 liter vizet. Szükség szerint sóval ízesítsük még és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel. Adjunk hozzá a forró levesből (hőkiegyenlítés) és keverjük simára. Öntsük a leveshez. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, forraljuk össze és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »