Palócleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg báránycomb
- 2 ek póréhagyma
- 1 paprika
- 1-2 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg zöldbab
- 3 ek tejföl
- 1 ek búzaliszt
- 1 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 csipet őrölt köménymag
- 2 babérlevél
- 1 zöld fokhagymaszár
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst apró kockára vágjuk, és hideg vízzel leöblítjük.
A póréhagymát és a paprikát felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt, egy paradicsomot, a csípős paprikát, és fedő alatt saját levében majdnem puhára pároljuk.
Felengedjük vízzel, majd beletesszük a krumplit és az aprított zöldbabot Hozzáadjuk a babérlevelet.
Amikor megpuhultak a zöldségek, elkészítjük a habarást.
A liszttel simára keverjük a tejfölt, hozzámerünk a forró levesből egy keveset, kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adva behabarjuk azt.
Készre főzzük, ha szükség, utánaízesítünk. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
A palócleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »


