Palócleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Palócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg báránycomb
  • 2 ek póréhagyma
  • 1 paprika
  • 1-2 karika csípős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek olaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek búzaliszt
  • 1 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 2 babérlevél
  • 1 zöld fokhagymaszár
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst apró kockára vágjuk, és hideg vízzel leöblítjük.

A póréhagymát és a paprikát felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt, egy paradicsomot, a csípős paprikát, és fedő alatt saját levében majdnem puhára pároljuk.

Felengedjük vízzel, majd beletesszük  a krumplit és az aprított zöldbabot Hozzáadjuk a babérlevelet.

Amikor megpuhultak a zöldségek, elkészítjük a habarást.

A liszttel simára keverjük a tejfölt, hozzámerünk a forró levesből egy keveset, kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adva behabarjuk azt.

Készre főzzük, ha szükség, utánaízesítünk. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!