Palócleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 40 dkg zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg krumpli
- 3 liter víz
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- babérlevél
- ecet
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd ráteszem a kockákra vágott húst. Fehéredésig sütöm, hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát belenyomom, és felengedem 3 l vízzel.
1 óra múlva hozzáteszem a krumplit és a zöldbabot. (Ha kerti friss a zöldbab, akkor fél óra múlva teszem bele a hús után.)
Még főzöm 30 percig. A legvégén behabarom: 1 dl tejet 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverek, merek hozzá a levesből kicsit, elkeverem, majd visszaöntve a levesbe behabarom.
Tálalás előtt, mikor már levettem a tűzről, öntök hozzá 2 evőkanál ecetet, illetve kiszedem belőle a babérleveleket.
A palócleves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 31 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.