Palócleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 40 dkg zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg krumpli
- 3 liter víz
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- babérlevél
- ecet
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd ráteszem a kockákra vágott húst. Fehéredésig sütöm, hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát belenyomom, és felengedem 3 l vízzel.
1 óra múlva hozzáteszem a krumplit és a zöldbabot. (Ha kerti friss a zöldbab, akkor fél óra múlva teszem bele a hús után.)
Még főzöm 30 percig. A legvégén behabarom: 1 dl tejet 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverek, merek hozzá a levesből kicsit, elkeverem, majd visszaöntve a levesbe behabarom.
Tálalás előtt, mikor már levettem a tűzről, öntök hozzá 2 evőkanál ecetet, illetve kiszedem belőle a babérleveleket.
A palócleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


