Palócleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 40 dkg zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg krumpli
- 3 liter víz
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- babérlevél
- ecet
- 2 ek liszt
- 1 dl tej
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd ráteszem a kockákra vágott húst. Fehéredésig sütöm, hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát belenyomom, és felengedem 3 l vízzel.
1 óra múlva hozzáteszem a krumplit és a zöldbabot. (Ha kerti friss a zöldbab, akkor fél óra múlva teszem bele a hús után.)
Még főzöm 30 percig. A legvégén behabarom: 1 dl tejet 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverek, merek hozzá a levesből kicsit, elkeverem, majd visszaöntve a levesbe behabarom.
Tálalás előtt, mikor már levettem a tűzről, öntök hozzá 2 evőkanál ecetet, illetve kiszedem belőle a babérleveleket.
A palócleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »