Palócleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertés hús, csont nélkül
- 1 üveg zöldbab
- 2 szál répa
- 2 közepes krumpli
- 1 hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 1 ek pirospaprikapor,édes-nemes
- olaj
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek ecet
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a hagymát kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikázzuk, rárakjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor vizet lehet rá önteni egy keveset, sózni,borsozni is csak ez után lehet. Mikor már pörkölt lett belőle, felöntjük vízzel, újra ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és a karikára vágott répát. Ezeket nagyjából puhára főzzük és mielőtt teljesen megfőnének, hozzáadjuk az üveges zöldbabot (ez előre főzött, így nem kell főzni). Miközben összefő az étel, elkészítjük a tejfölös rántást. Hozzáadjuk a leveshez, és pár percig bugyogni hagyjuk. 3 evőkanál ecettel savanyítjuk, ha már nem forr. (A forrásban lévő tejfölös lét összehúzhatja az ecet.)
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »