Palóc leves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg színhús báránylapocka
- 4 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- 1 csipet őrölt köménymag
- 4-5 db burgonya
- 25 dkg zöldbab
- 2 dl tejföl
- bors és só ízlés szerint
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát felhevített olajon félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 0.5 dl vízzel.
Ha ismét zsírjára sül, beletesszük a jól megmosott, apró kockákra vágott húst, megsózzuk, babérlevéllel, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a köménymagot, és a zúzott fokhagymát.
Fedő alatt többször megkevergetve puhára főzzük. Mindig csak annyi lé legyen alatta, hogy le ne süljön a hús.
Hozzáadjuk a húshoz a krumplit, babot, répát, majd felöntjük annyi lével, amennyi levesre szükségünk van (Vigyázzunk, ne hígítsuk túl) Jól összeforraljuk, és tálalás előtt elkeverjük benne a főzőlével elkevert tejfölt.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »