Palóc leves recept
Hozzávalók:
- 60 dkg lapocka
- 2db vöröshagyma
- 1 kanál zsír,1k.k pirospaprika, só, bors
- 2db babérlevél
- 1ü zöldbabkonzerv
- 1 fokhagyma
- 4-5 szem burgonya
- 1 kk. ételízesítő
- 1 pohár tejföl
- 1 ek. Liszt
- 1 ek. Ecet
Elkészítése:
A húst megmosom, felkockázom és az ismert módon pörköltet készítek.
Amikor már félig puha a hús, leöntöm a konzervről a levet és csak a zöldbabot öntöm a pörköltre. Majd a megpucolt, megmosott és kockára felaprózott burgonyát is rárakom. Kicsit még együtt párolom, majd felöntöm vízzel. Sózom, ízesítem, fokhagymát is apróra belevágom és hagyom összefőni.
Majd tejföllel behabarom. Ecettel kissé savanyítom. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

