Palóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg lapocka
  • 2db vöröshagyma
  • 1 kanál zsír,1k.k pirospaprika, só, bors
  • 2db babérlevél
  • 1ü zöldbabkonzerv
  • 1 fokhagyma
  • 4-5 szem burgonya
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek. Liszt
  • 1 ek. Ecet

Elkészítése:
A húst megmosom, felkockázom és az ismert módon pörköltet készítek.
Amikor már félig puha a hús, leöntöm a konzervről a levet és csak a zöldbabot öntöm a pörköltre. Majd a megpucolt, megmosott és kockára felaprózott burgonyát is rárakom. Kicsit még együtt párolom, majd felöntöm vízzel. Sózom, ízesítem, fokhagymát is apróra belevágom és hagyom összefőni.
Majd tejföllel behabarom. Ecettel kissé savanyítom. Jó étvágyat hozzá!