Pacal leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 4-5 db sárgarépa
- 1-2 db petrezselyem gyökér
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 babélevél
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 2-3 savanyított britamin paprika
- só, bors, ecet
Elkészítése:
Beletesszük a kuktába, vagy rendes edénybe a felszelt pacalt, a megpucolt fokhagymát, babérlevelet, majd felöntjük vízzel és 1 órát főzzük, hozzáadjuk a megdinsztelt sárgarépát, gyökeret, majd felöntjük vízzel, és majdnem puhára főzzük. Ha már majdnem puha akkor beledaraboljuk a savanyított paprikát, a tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával és a liszttel, majd besűrítjük vele a levest. Sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű ecettel ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.