Pacal leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 4-5 db sárgarépa
  • 1-2 db petrezselyem gyökér
  • 1 fej fokhagyma
  • 4-5 babélevél
  • 1 tojás sárgája
  • 2 ek liszt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2-3 savanyított britamin paprika
  • só, bors, ecet

Elkészítése:
Beletesszük a kuktába, vagy rendes edénybe a felszelt pacalt, a megpucolt fokhagymát, babérlevelet, majd felöntjük vízzel és 1 órát főzzük, hozzáadjuk a megdinsztelt sárgarépát, gyökeret, majd felöntjük vízzel, és majdnem puhára főzzük. Ha már majdnem puha akkor beledaraboljuk a savanyított paprikát, a tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával és a liszttel, majd besűrítjük vele a levest. Sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségű ecettel ízesítjük.