Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack krémleves recept

Őszibarack krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg őszibarack
    • 2 ek cukor, vagy szorbit
    • kevés egész fahéj
    • néhány szem szegfűszeg
    • 1 vaníliarúd (esetleg vanília aroma)
    • 1 citrom leve
    • 1 csipet só
    • tejszín ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az őszibarackokból a szebbeket kiválasztjuk, 4-8 részre vágjuk. Ezeket leforrázzuk, majd félretesszük.

    A megmaradtakat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb fazékban feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, vagy édesítőszert, a fahéjrudat és a szegfűszeget teatojásban, vagy fűszertojásban, belecsavarjuk a citromlét, a vaníliát belekaparjuk, vagy vanília aromát cseppentünk hozzá. Felfőzzük, de nem forraljuk.

    Kivesszük a fahéjrudat, a fűszertojást, majd összeturmixoljuk a levest csipet sóval, és ízlés szerinti mennyiségű tejszínnel. A pici só az édes ízeket kiemeli, nem kell félni tőle!

    A félretett őszibarack darabokkal, hidegen tálaljuk.

    A Őszibarack krémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 74 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá