Őszibarack krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg őszibarack
- 2 ek cukor, vagy szorbit
- kevés egész fahéj
- néhány szem szegfűszeg
- 1 vaníliarúd (esetleg vanília aroma)
- 1 citrom leve
- 1 csipet só
- tejszín ízlés szerint
Elkészítése:
Az őszibarackokból a szebbeket kiválasztjuk, 4-8 részre vágjuk. Ezeket leforrázzuk, majd félretesszük.
A megmaradtakat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb fazékban feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, vagy édesítőszert, a fahéjrudat és a szegfűszeget teatojásban, vagy fűszertojásban, belecsavarjuk a citromlét, a vaníliát belekaparjuk, vagy vanília aromát cseppentünk hozzá. Felfőzzük, de nem forraljuk.
Kivesszük a fahéjrudat, a fűszertojást, majd összeturmixoljuk a levest csipet sóval, és ízlés szerinti mennyiségű tejszínnel. A pici só az édes ízeket kiemeli, nem kell félni tőle!
A félretett őszibarack darabokkal, hidegen tálaljuk.
A Őszibarack krémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »