Őszibarack krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg őszibarack
  • 2 ek cukor, vagy szorbit
  • kevés egész fahéj
  • néhány szem szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd (esetleg vanília aroma)
  • 1 citrom leve
  • 1 csipet só
  • tejszín ízlés szerint

Elkészítése:

Az őszibarackokból a szebbeket kiválasztjuk, 4-8 részre vágjuk. Ezeket leforrázzuk, majd félretesszük.

A megmaradtakat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb fazékban feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, vagy édesítőszert, a fahéjrudat és a szegfűszeget teatojásban, vagy fűszertojásban, belecsavarjuk a citromlét, a vaníliát belekaparjuk, vagy vanília aromát cseppentünk hozzá. Felfőzzük, de nem forraljuk.

Kivesszük a fahéjrudat, a fűszertojást, majd összeturmixoljuk a levest csipet sóval, és ízlés szerinti mennyiségű tejszínnel. A pici só az édes ízeket kiemeli, nem kell félni tőle!

A félretett őszibarack darabokkal, hidegen tálaljuk.