“Összeollózott” hagymaleves recept

Hozzávalók:
- minimum 2 db közepes méretű vöröshagyma (ízlés szerint lehet több is)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka (erőleves vagy zöldségleves)
- 1 púpozott evőkanál margarin
- 1 db kisdobozos tejföl
- 1 nagy késhegynyi szerecsendió
- 2 késhegynyi őrölt tarka bors (ha nincs borsörlő vagy -törő otthon, akkor a porszerűre őrölt borsok közül inkább a fehéret)
- 1 nagy csipet petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- 1 kis fazék, amibe elkészíthető (legyen hozzá fedő is)
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk, felvágjuk (ne apróra és ne óriás darabokra például “félkörökre”). A fokhagymát is megpucoljuk, felvágjuk (ne apróra és ne óriás darabokra, a legkisebb gerezd felével arányos darabokra, ha vannak kisebb gerezdek akkor azokat egészbe is bele lehet dobni).
A margarint a fazékba, vigyázni mert gyorsan kisétál a fazékból margaringőz formájában, amint hallani a sercegést mehet rá a hagyma. 2-3 keverés után mehet takarékra a tűz és a fazékra a fedő.
1-3 percenként érdemes megkavargatni, majd visszahelyezni az imént leírt állapotba. Ha már sárgás és hajlékony a hagyma akkor mehet neki 2,5szer annyi víz, mint amennyi a hagyma (szemre, nem kell kiszámolni a hagyma térfogatát főzés előtt).
Ebbe mehet a szerecsendió és a bors, majd megint fedő.
20 perc múlva érdemes megkavarni. Még tíz perc és mehet bele a tejföl, DE nem puff bele, hanem tejfölt bögrébe, abba egy-két merőkanál a levesből, jól összedolgozni, majd a bögretartalmát a leveshez adni.
Ezt követően rá lehet szórni a petrezselymet. 1-2 rotty és kész.
Ha van otthon száraz kenyér az mehet bele kockákba, ha friss kenyér van akkor érdemes mellé fogyasztani.
Levesbetét is mehet bele, ha a fentieket nem kívánod, illetve az egész hóbelebancot meg lehet enni egy cipóból is, biztosan úgy a legfinomabb.
Tipp:
Az alapanyagok nagyjából vannak leírva, ha valakinek valamiből több vagy esetleg kevesebb kell bele, akkor elkészíthető úgy is az étel. Természetesen hagyma nélkül fölösleges nekiállni.
Amikől lehet kevesebb és több is:
fokhagyma, leveskocka, margarin, tejföl
Amiből többet nem, de kevesebbet lehet bele tenni:
őrölt bors, szerecsendió, petrezselyem
Amivel még lehet növelni az ízélményt: póréhagyma, fehérhagyma
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »