“Összeollózott” hagymaleves recept

Hozzávalók:
- minimum 2 db közepes méretű vöröshagyma (ízlés szerint lehet több is)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka (erőleves vagy zöldségleves)
- 1 púpozott evőkanál margarin
- 1 db kisdobozos tejföl
- 1 nagy késhegynyi szerecsendió
- 2 késhegynyi őrölt tarka bors (ha nincs borsörlő vagy -törő otthon, akkor a porszerűre őrölt borsok közül inkább a fehéret)
- 1 nagy csipet petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- 1 kis fazék, amibe elkészíthető (legyen hozzá fedő is)
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk, felvágjuk (ne apróra és ne óriás darabokra például “félkörökre”). A fokhagymát is megpucoljuk, felvágjuk (ne apróra és ne óriás darabokra, a legkisebb gerezd felével arányos darabokra, ha vannak kisebb gerezdek akkor azokat egészbe is bele lehet dobni).
A margarint a fazékba, vigyázni mert gyorsan kisétál a fazékból margaringőz formájában, amint hallani a sercegést mehet rá a hagyma. 2-3 keverés után mehet takarékra a tűz és a fazékra a fedő.
1-3 percenként érdemes megkavargatni, majd visszahelyezni az imént leírt állapotba. Ha már sárgás és hajlékony a hagyma akkor mehet neki 2,5szer annyi víz, mint amennyi a hagyma (szemre, nem kell kiszámolni a hagyma térfogatát főzés előtt).
Ebbe mehet a szerecsendió és a bors, majd megint fedő.
20 perc múlva érdemes megkavarni. Még tíz perc és mehet bele a tejföl, DE nem puff bele, hanem tejfölt bögrébe, abba egy-két merőkanál a levesből, jól összedolgozni, majd a bögretartalmát a leveshez adni.
Ezt követően rá lehet szórni a petrezselymet. 1-2 rotty és kész.
Ha van otthon száraz kenyér az mehet bele kockákba, ha friss kenyér van akkor érdemes mellé fogyasztani.
Levesbetét is mehet bele, ha a fentieket nem kívánod, illetve az egész hóbelebancot meg lehet enni egy cipóból is, biztosan úgy a legfinomabb.
Tipp:
Az alapanyagok nagyjából vannak leírva, ha valakinek valamiből több vagy esetleg kevesebb kell bele, akkor elkészíthető úgy is az étel. Természetesen hagyma nélkül fölösleges nekiállni.
Amikől lehet kevesebb és több is:
fokhagyma, leveskocka, margarin, tejföl
Amiből többet nem, de kevesebbet lehet bele tenni:
őrölt bors, szerecsendió, petrezselyem
Amivel még lehet növelni az ízélményt: póréhagyma, fehérhagyma
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »