Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk, felvágjuk (ne apróra és ne óriás darabokra például “félkörökre”). A fokhagymát is megpucoljuk, felvágjuk (ne apróra és ne óriás darabokra, a legkisebb gerezd felével arányos darabokra, ha vannak kisebb gerezdek akkor azokat egészbe is bele lehet dobni).
A margarint a fazékba, vigyázni mert gyorsan kisétál a fazékból margaringőz formájában, amint hallani a sercegést mehet rá a hagyma. 2-3 keverés után mehet takarékra a tűz és a fazékra a fedő.
1-3 percenként érdemes megkavargatni, majd visszahelyezni az imént leírt állapotba. Ha már sárgás és hajlékony a hagyma akkor mehet neki 2,5szer annyi víz, mint amennyi a hagyma (szemre, nem kell kiszámolni a hagyma térfogatát főzés előtt).
Ebbe mehet a szerecsendió és a bors, majd megint fedő.
20 perc múlva érdemes megkavarni. Még tíz perc és mehet bele a tejföl, DE nem puff bele, hanem tejfölt bögrébe, abba egy-két merőkanál a levesből, jól összedolgozni, majd a bögretartalmát a leveshez adni.
Ezt követően rá lehet szórni a petrezselymet. 1-2 rotty és kész.
Ha van otthon száraz kenyér az mehet bele kockákba, ha friss kenyér van akkor érdemes mellé fogyasztani.
Levesbetét is mehet bele, ha a fentieket nem kívánod, illetve az egész hóbelebancot meg lehet enni egy cipóból is, biztosan úgy a legfinomabb.
Az alapanyagok nagyjából vannak leírva, ha valakinek valamiből több vagy esetleg kevesebb kell bele, akkor elkészíthető úgy is az étel. Természetesen hagyma nélkül fölösleges nekiállni.
Amikől lehet kevesebb és több is:
fokhagyma, leveskocka, margarin, tejföl
Amiből többet nem, de kevesebbet lehet bele tenni:
őrölt bors, szerecsendió, petrezselyem
Amivel még lehet növelni az ízélményt: póréhagyma, fehérhagyma