Nyári tárkonyos krumplikrémleves recept

Hozzávalók:
- 3 (nagyobb) szem krumpli
- 1 nagy doboz tejföl
- tárkony
- só
- víz
- citromlé (vagy kovászos uborka leve)
- levesgyöngy
Elkészítése:
A krumplit felkockázva megfőzöm annyi sós vízben, ami épp ellepi. Mikor megfőtt kézi mixerrel pürésítem.
A tejföltt és a tárkonyt összekeverem, majd folyamatos kevergetés mellett a krumplihoz adom. A víz mennyisége attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a levest.
Nyáron hűtve szoktuk fogyasztani, kevés citromlével vagy kovászos uborka levével savanyítom, levesgyönggyel tálalom.
Tipp:
Hidegen és melegen is lehet fogyasztani ezt a levest, de ilyenkor nyáron nagyon jól esnek a hideg ételek. Kovászos uborka levével meg egészen isteni és frissítő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »