Nyári tárkonyos krumplikrémleves recept

Hozzávalók:
- 3 (nagyobb) szem krumpli
- 1 nagy doboz tejföl
- tárkony
- só
- víz
- citromlé (vagy kovászos uborka leve)
- levesgyöngy
Elkészítése:
A krumplit felkockázva megfőzöm annyi sós vízben, ami épp ellepi. Mikor megfőtt kézi mixerrel pürésítem.
A tejföltt és a tárkonyt összekeverem, majd folyamatos kevergetés mellett a krumplihoz adom. A víz mennyisége attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a levest.
Nyáron hűtve szoktuk fogyasztani, kevés citromlével vagy kovászos uborka levével savanyítom, levesgyönggyel tálalom.
Tipp:
Hidegen és melegen is lehet fogyasztani ezt a levest, de ilyenkor nyáron nagyon jól esnek a hideg ételek. Kovászos uborka levével meg egészen isteni és frissítő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »