Nyári tárkonyos krumplikrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 (nagyobb) szem krumpli
  • 1 nagy doboz tejföl
  • tárkony
  • víz
  • citromlé (vagy kovászos uborka leve)
  • levesgyöngy

Elkészítése:

A krumplit felkockázva megfőzöm annyi sós vízben, ami épp ellepi. Mikor megfőtt kézi mixerrel pürésítem.

A tejföltt és a tárkonyt összekeverem, majd folyamatos kevergetés mellett a krumplihoz adom. A víz mennyisége attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a levest.

Nyáron hűtve szoktuk fogyasztani, kevés citromlével vagy kovászos uborka levével savanyítom, levesgyönggyel tálalom.

Tipp:

Hidegen és melegen is lehet fogyasztani ezt a levest, de ilyenkor nyáron nagyon jól esnek a hideg ételek. Kovászos uborka levével meg egészen isteni és frissítő.