Nyári káposztaleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 30 dkg káposzta
- 1-2 répa
- 1-2 fehérrépa
- 1,5 liter húsleves, akár kockából is
- 3 evőkanál liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál kapor
- 15 dkg kolbász
- só,bors
Elkészítése: A káposztát csíkokra vágjuk, a répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Forró olajon megdinszteljük a répát és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát és a felkarikázott kolbászt is. Hozzáadjuk a kaprot, a sót és a borsot, majd fedő alatt főzzük. Közben a lisztet a tojással és egy pici vízzel csomómentesre keverünk, majd nokedliket szaggatunk a majdnem kész levesbe. Ha feljönnek a tetejére kész a leves.
A receptet küldte: Irénke.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.