Nyári káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg káposzta
- 1-2 répa
- 1-2 fehérrépa
- 1,5 liter húsleves, akár kockából is
- 3 evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál kapor
- 15 dkg kolbász
- só,bors
Elkészítése: A káposztát csíkokra vágjuk, a répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Forró olajon megdinszteljük a répát és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát és a felkarikázott kolbászt is. Hozzáadjuk a kaprot, a sót és a borsot, majd fedő alatt főzzük. Közben a lisztet a tojással és egy pici vízzel csomómentesre keverünk, majd nokedliket szaggatunk a majdnem kész levesbe. Ha feljönnek a tetejére kész a leves.
A receptet küldte: Irénke.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »