Nyári káposztaleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg káposzta
- 1-2 répa
- 1-2 fehérrépa
- 1,5 liter húsleves, akár kockából is
- 3 evőkanál liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 szál kapor
- 15 dkg kolbász
- só,bors
Elkészítése: A káposztát csíkokra vágjuk, a répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Forró olajon megdinszteljük a répát és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát és a felkarikázott kolbászt is. Hozzáadjuk a kaprot, a sót és a borsot, majd fedő alatt főzzük. Közben a lisztet a tojással és egy pici vízzel csomómentesre keverünk, majd nokedliket szaggatunk a majdnem kész levesbe. Ha feljönnek a tetejére kész a leves.
A receptet küldte: Irénke.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

