Nyári káposztaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg káposzta
  • 1-2 répa
  • 1-2 fehérrépa
  • 1,5 liter húsleves, akár kockából is
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 szál kapor
  • 15 dkg kolbász
  • só,bors

Elkészítése: A káposztát csíkokra vágjuk, a répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Forró olajon megdinszteljük a répát és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát és a felkarikázott kolbászt is. Hozzáadjuk a kaprot, a sót és a borsot, majd fedő alatt  főzzük. Közben a lisztet a tojással és egy pici vízzel csomómentesre keverünk, majd nokedliket szaggatunk a majdnem kész levesbe.  Ha feljönnek a tetejére kész a leves.

A receptet küldte: Irénke.