Növendék csorba recept

Hozzávalók:
- 500 g borjúszegy
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1/2 karalábé
- 1 maréknyi zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kevés savanyú káposztalé
- 1 kisebb lestyán levél
- 1 csipet só és bors
- 3 kanál tejföl
Elkészítése:
A csorba levest jelent. A csorbaleves kifejezés tehát nem helyes! Eredetileg, korpaciberével savanyítják, de más savanyító anyaggal, citrommal, ecettel, savanyú káposztával is készülhet. Romániában, kész savanyító port lehet kapni tasakban, borsnak magicnek hívják.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és megsózzuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst is, amit addig pirítunk, amíg ki nem fehéredik.
Beletesszük a kockákra vágott répát, a zöldséget, a karlábét és a zöldbabot is. Felöntjük vízzel, vagy ha van csont alaplével.
Sózzuk, borsozzuk, majd kevés csípős paprikát teszünk bele. Fedő alatt addig főzzük, amíg minden összetevő meg nem puhul.
Hozzáadunk egy kevés savanyú káposzta levet és beletesszük a lestyánt. Tehetünk bele tárkonyt is, ha van otthon.
A főzőléből egy kicsit kimerünk, majd a tejföllel csomómentesre keverjük, visszaöntjük a levesbe és újra forraljuk.
Erdélyben mindenhol kínálnak mellé tejfölt, és csípős paprikát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »