Növendék csorba recept

Hozzávalók:
- 500 g borjúszegy
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1/2 karalábé
- 1 maréknyi zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kevés savanyú káposztalé
- 1 kisebb lestyán levél
- 1 csipet só és bors
- 3 kanál tejföl
Elkészítése:
A csorba levest jelent. A csorbaleves kifejezés tehát nem helyes! Eredetileg, korpaciberével savanyítják, de más savanyító anyaggal, citrommal, ecettel, savanyú káposztával is készülhet. Romániában, kész savanyító port lehet kapni tasakban, borsnak magicnek hívják.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és megsózzuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst is, amit addig pirítunk, amíg ki nem fehéredik.
Beletesszük a kockákra vágott répát, a zöldséget, a karlábét és a zöldbabot is. Felöntjük vízzel, vagy ha van csont alaplével.
Sózzuk, borsozzuk, majd kevés csípős paprikát teszünk bele. Fedő alatt addig főzzük, amíg minden összetevő meg nem puhul.
Hozzáadunk egy kevés savanyú káposzta levet és beletesszük a lestyánt. Tehetünk bele tárkonyt is, ha van otthon.
A főzőléből egy kicsit kimerünk, majd a tejföllel csomómentesre keverjük, visszaöntjük a levesbe és újra forraljuk.
Erdélyben mindenhol kínálnak mellé tejfölt, és csípős paprikát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »