Narancskrémleves recept
Hozzávalók:
- 2 narancs
- 1 dl illatos likőr (pl triple sec, de elhagyható)
- 50+50g cukor
- 1 citrom
- 8 dl rostos narancslé
- 4 szegfűszeg
- 1/2 kisujjnyi fahéj
- 1 csipet só
- 1 dl habtejszín
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Az egyik narancsból 4 szeletet vágunk (tálaláshoz), a maradékot és a másik narancsot meghámozzuk, felaprózzuk, meglocsoljuk a likőrrel.
A narancsok héját vékony csíkokra vágjuk, 5 percig főzzük pici vízben, majd leszűrjük.
50 gramm cukrot megpirítunk, hozzáadjuk a citrom levét és a narancshéjat, habosodásig pirítjuk, tányérra terítve kihűtjük.
Ugyanebbe az edénybe beleöntjük a narancslevet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a maradék 50 g. cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd lefedjük. 10 perc múlva leszűrjük és langyosra hűtjük.
Habverővel beledolgozzuk a tejszínnel simára kevert tojássárgákat, a felaprózott narancsot a likőrrel együtt és 4 csészébe töltjük. Meghintjük a narancshéjjal és a narancskarikákkal díszítjük.
Küldte: Tomkáné Gürtler Ildikó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

