Minestrone leves másként recept
Hozzávalók:
- fél fej hagyma
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
- 15 dkg mirelit kukorica vagy dobozos
- 1 kis dobozos sűrített paradicsom
- fél evőkanál szárított kakukkfű
- fél evőkanál szárított oregánó
- fél csomag spagetti tészta
- 20 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
- csipet bors
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pici kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, kukoricát és puhára pároljuk.
Ha kész, megszórjuk kevés pirospaprikával és felöntjük kb 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet és az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük, összefőzzük. A tésztát kifőzzük.
Ha kész a levesünk, tányérra szedjük, rakunk bele tésztát és megszórjuk bőven a reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

