Minestrone recept

Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 1 szál póré hagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál petrezselyem
- egy fél karalábé
- 2-3 marék zöldborsó
- egy kis fej kelkáposzta fele
- 3 meghámozott paradicsom
- 2 marék kagyló, masni vagy csiga tészta
- bazsalikom
- só
- kb. fél liter alaplé
Elkészítése:
A felkarikázott póréhagymát olajon vagy vajon megpárolom, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót és a kockára vágott karalábét és enyhén megsózom. Ezeket néhány percig együtt párolom, amíg a zöldségek kicsit levet engednek és ebben párolódnak. Ezután felöntöm az alaplével. Én csirke leveskockából csinálom.
Amíg felforr, meghámozom a paradicsomokat és csíkokra vágom a kelkáposztát. Ha felforrt beleteszem a kockára vágott paradicsomot, kelkáposztát és a tésztát. Nem kell sokáig főzni, nem baj ha a káposzta kicsit friss marad de célszerű fiatal, zsenge káposztát venni. A tésztának is az a jó ha nem fő szét, inkább áll egy pár percet a forró levesben.
A bazsalikomot az utolsó percben rakom a levesbe, hogy minél inkább megmaradjon az aromája.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »