Minestrone recept

Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 1 szál póré hagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál petrezselyem
- egy fél karalábé
- 2-3 marék zöldborsó
- egy kis fej kelkáposzta fele
- 3 meghámozott paradicsom
- 2 marék kagyló, masni vagy csiga tészta
- bazsalikom
- só
- kb. fél liter alaplé
Elkészítése:
A felkarikázott póréhagymát olajon vagy vajon megpárolom, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót és a kockára vágott karalábét és enyhén megsózom. Ezeket néhány percig együtt párolom, amíg a zöldségek kicsit levet engednek és ebben párolódnak. Ezután felöntöm az alaplével. Én csirke leveskockából csinálom.
Amíg felforr, meghámozom a paradicsomokat és csíkokra vágom a kelkáposztát. Ha felforrt beleteszem a kockára vágott paradicsomot, kelkáposztát és a tésztát. Nem kell sokáig főzni, nem baj ha a káposzta kicsit friss marad de célszerű fiatal, zsenge káposztát venni. A tésztának is az a jó ha nem fő szét, inkább áll egy pár percet a forró levesben.
A bazsalikomot az utolsó percben rakom a levesbe, hogy minél inkább megmaradjon az aromája.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »