Minestrone recept
Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 1 szál póré hagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál petrezselyem
- egy fél karalábé
- 2-3 marék zöldborsó
- egy kis fej kelkáposzta fele
- 3 meghámozott paradicsom
- 2 marék kagyló, masni vagy csiga tészta
- bazsalikom
- só
- kb. fél liter alaplé
Elkészítése:
A felkarikázott póréhagymát olajon vagy vajon megpárolom, hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót és a kockára vágott karalábét és enyhén megsózom. Ezeket néhány percig együtt párolom, amíg a zöldségek kicsit levet engednek és ebben párolódnak. Ezután felöntöm az alaplével. Én csirke leveskockából csinálom.
Amíg felforr, meghámozom a paradicsomokat és csíkokra vágom a kelkáposztát. Ha felforrt beleteszem a kockára vágott paradicsomot, kelkáposztát és a tésztát. Nem kell sokáig főzni, nem baj ha a káposzta kicsit friss marad de célszerű fiatal, zsenge káposztát venni. A tésztának is az a jó ha nem fő szét, inkább áll egy pár percet a forró levesben.
A bazsalikomot az utolsó percben rakom a levesbe, hogy minél inkább megmaradjon az aromája.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

