Mézes-gyömbéres gesztenyekrémleves aszalt szilvával recept
Hozzávalók:
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 csipet só
- 3 dl főzőtejszín
- 6 dkg gyömbér
- 5 ek méz
- 10 dkg magozott aszalt szilva
Elkészítése:
A felengedett gesztenyemasszát fél liter vízben felfőzzük, közben megsózzuk,hozzáadunk 3 evőkanál mézet, és belereszeljük a tisztított gyömbér felét. Az aszalt szilvákat feldaraboljuk, és a levesbe tesszük.
Addig főzzük,míg a szilva puha nem lesz. Felöntjük a tejszínnel, és még kb. 2 percig forraljuk.
A maradék gyömbért vékony szeletekre vágjuk,és elkeverjük a két evőkanál mézzel. A forró levest tányérokba merjük, és mindegyikre teszünk 2-3 karika mézes gyömbért, és tejszínt.
Tipp:
Pirított mandulát is adhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


