Mexikói pozole recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kukorica előkészítéséhez:
- 2 bögre lófogú kukorica
- 1 púpozott ek kálcium-hidrixid
- annyi víz, hogy ellepje az edényben a kukoricát
Leveshez:
- 1 csirke
- ételízesítő
- 2 vöröshagyma
- 1 lime
- 1 jalapeno
- 1 csokor friss bazsalikom
- 4 gerezd foghagyma
- 1 csomag tortilla
- 1 avokádó
Elkészítése:
Feltesszük a kukoricának forrni a vizet. Ha felforrt, belerakjuk a kálcium-hidroxidot, és összekeverjük. Amikor feloldódott a vízben, beletesszük a kukoricát. Kb. 45 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, és jól összedörzsölve a kezünkkel, átmossuk. Addig cserélgetjük és öblítjük le, amíg tiszta nem lesz a víz rajta.Utána lecsipkedjük a tetejéről a hegyét a kukoricának. Kukoricánkat előkészítettük,jöhet a leves.
Feldaraboljuk a csirkét, majd 1 hagymát, és az összes fokhagymát lehámozzuk (ne daraboljuk a hagymát!), és feltesszük bő vízben főni őket a kukoricával együtt. Ez kb. 1-1,5 óra. Teszünk bele még ízlés szerint ételízesítőt. Leszedjük a főzés közben keletkezett habot. Ha a csirke megfőtt, kivesszük a léből, kitesszük egy tányérra. Szétcsipegetjük a megfőtt csirkénket kicsi darabokra.
A jalapeno paprikát, a másik fej hagymát kicsi kockára vágjuk, a friss bazsalikomot leszedjük a száráról, és az avokádót is felszeleteljük csíkokra. Amikor minden kész, 1 tányérba szedünk levest annyi kukoricával, amennyit szeretnének enni. Valaki hígabban, valaki sűrűbben szereti a levest.
A tetejére egy kisebb marék csirkehúst, hagymát, bazsalikomot, avokádót és jalapenot teszünk. Lime levét belefacsarjuk a levesbe, azt is ízlés szerint.
Megsütött vagy csak sima tortillával tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »