Mexikói káposztaleves recept
Hozzávalók:
- 1/4 kg káposzta
- 1 kisebb brokkoli
- fél csirke (feldarabolva)
- 2 babérlevél
- 6 paradicsom
- víz
- fél dl olaj
- 2 lime
Elkészítése:
Vízben feltesszük főni a csirkét egy lábasban. Amíg a csirke fő, feldaraboljuk a káposztát, a brokkolit pedig rózsáira szedjük.
Ha a csirke megfőtt, kiszedjük a vízből, és félretesszük. A vizet nem öntjük ki, mert később kelleni fog.
Egy másik lábasba olajat öntünk, beletesszük a káposztát és a brokkolit. Félpuhára megpirítjuk.
Amíg pirul, a paradicsomot 1 dl vízzel összeturmixoljuk.
Ha megpirult a zöldség, beleöntjük a paradicsomos lét és a levet, amiben a csirkét főztük. Beledobjuk a babérlevelet is, és addig főzzük, amíg puha nem lesz a zöldség.
Csirkével, lime-al és tortillával (opcionális) tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

