Mexikói káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1/4 kg káposzta
- 1 kisebb brokkoli
- fél csirke (feldarabolva)
- 2 babérlevél
- 6 paradicsom
- víz
- fél dl olaj
- 2 lime
Elkészítése:
Vízben feltesszük főni a csirkét egy lábasban. Amíg a csirke fő, feldaraboljuk a káposztát, a brokkolit pedig rózsáira szedjük.
Ha a csirke megfőtt, kiszedjük a vízből, és félretesszük. A vizet nem öntjük ki, mert később kelleni fog.
Egy másik lábasba olajat öntünk, beletesszük a káposztát és a brokkolit. Félpuhára megpirítjuk.
Amíg pirul, a paradicsomot 1 dl vízzel összeturmixoljuk.
Ha megpirult a zöldség, beleöntjük a paradicsomos lét és a levet, amiben a csirkét főztük. Beledobjuk a babérlevelet is, és addig főzzük, amíg puha nem lesz a zöldség.
Csirkével, lime-al és tortillával (opcionális) tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »