Mexikói káposztaleves recept

Hozzávalók:
- 1/4 kg káposzta
- 1 kisebb brokkoli
- fél csirke (feldarabolva)
- 2 babérlevél
- 6 paradicsom
- víz
- fél dl olaj
- 2 lime
Elkészítése:
Vízben feltesszük főni a csirkét egy lábasban. Amíg a csirke fő, feldaraboljuk a káposztát, a brokkolit pedig rózsáira szedjük.
Ha a csirke megfőtt, kiszedjük a vízből, és félretesszük. A vizet nem öntjük ki, mert később kelleni fog.
Egy másik lábasba olajat öntünk, beletesszük a káposztát és a brokkolit. Félpuhára megpirítjuk.
Amíg pirul, a paradicsomot 1 dl vízzel összeturmixoljuk.
Ha megpirult a zöldség, beleöntjük a paradicsomos lét és a levet, amiben a csirkét főztük. Beledobjuk a babérlevelet is, és addig főzzük, amíg puha nem lesz a zöldség.
Csirkével, lime-al és tortillával (opcionális) tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »