Mexikói káposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/4 kg káposzta
  • 1 kisebb brokkoli
  • fél csirke (feldarabolva)
  • 2 babérlevél
  • 6 paradicsom
  • víz
  • fél dl olaj
  • 2 lime

Elkészítése:

Vízben feltesszük főni a csirkét egy lábasban. Amíg a csirke fő, feldaraboljuk a káposztát, a brokkolit pedig rózsáira szedjük.

Ha a csirke megfőtt, kiszedjük a vízből, és félretesszük. A vizet nem öntjük ki, mert később kelleni fog.

Egy másik lábasba olajat öntünk, beletesszük a káposztát és a brokkolit. Félpuhára megpirítjuk.

Amíg pirul, a paradicsomot 1 dl vízzel összeturmixoljuk.

Ha megpirult a zöldség, beleöntjük a paradicsomos lét és a levet, amiben a csirkét főztük. Beledobjuk a babérlevelet is, és addig főzzük, amíg puha nem lesz a zöldség.

Csirkével, lime-al és tortillával (opcionális) tálaljuk.