Mentás uborkaleves recept
Hozzávalók 1 pohárhoz:
- 2 pohár natúr joghurt
- 3 kicsi uborka
- menta
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk (ha egészséges a héja nem fontos), felkarikázzuk és turmixgépbe tesszük.
Ráöntjük a joghurtot, megborsozzuk, beletépünk pár levél mentát, és egy nagyon pici bazsalikomot (tényleg figyeljünk a mennyiségre, mert túl intenzív íze lehet!).
Összeturmixoljuk, pohárba öntjük és azonnal fogyasztjuk.
Tipp:
Jól esne valami hűs, fanyar, kicsit pikáns, igazi ínyenc és könnyű finomság? Íme egy variáció, amit nem csak könnyű elkészíteni, de jótékony hatással van az anyagcserédre is. Fogyókúrázóknak, diétázóknak kifejezetten ajánlom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

