Mentás uborkaleves recept

Hozzávalók 1 pohárhoz:
- 2 pohár natúr joghurt
- 3 kicsi uborka
- menta
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk (ha egészséges a héja nem fontos), felkarikázzuk és turmixgépbe tesszük.
Ráöntjük a joghurtot, megborsozzuk, beletépünk pár levél mentát, és egy nagyon pici bazsalikomot (tényleg figyeljünk a mennyiségre, mert túl intenzív íze lehet!).
Összeturmixoljuk, pohárba öntjük és azonnal fogyasztjuk.
Tipp:
Jól esne valami hűs, fanyar, kicsit pikáns, igazi ínyenc és könnyű finomság? Íme egy variáció, amit nem csak könnyű elkészíteni, de jótékony hatással van az anyagcserédre is. Fogyókúrázóknak, diétázóknak kifejezetten ajánlom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »