Meggymártás túrógaluskával recept

Hozzávalók:
Mártáshoz:
- 50 dkg meggy
- 3 dl joghurt
- 4 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 2 dl meggylé
Galuskához:
- 2 kifli
- 2 dl tej
- 25 dkg tehéntúró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Mártás készítése:
A meggyet összeturmixoljuk. Összekeverjük a joghurttal, a tejjel, a tejszínnel, a porcukorral és a meggylével, és hűtőbe tesszük.
Galuska készítése:
A kifliket egy tálba tépkedjük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd jól összedolgozzuk. Vizet forralunk, és teáskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrőkanál segítségével kivesszük őket, hideg vízzel leöblítjük, és a mártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »