Meggyleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 8 dl víz
- cukor (v. édesítőszer)
- 4-5 db szegfűszeg
- 2 cm-es fahéj
- 0,5 citrom leve és héja
- 5-6 levél citromfű
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- mandulaforgács
Elkészítése:
A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (Én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben ki tudtam emelni.)
Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (Én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk.)
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrénybe téve jó hidegre.
Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
A meggyleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

