Meggyleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg meggy
- 1 kk fahéj
- 1 citrom
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort és egy csipet sót. Felöntjük 2 l vízzel, felforraljuk, és 5 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel.
Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hidegen tálaljuk.
A meggyleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

