Meggyleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg meggy
- 1 kk fahéj
- 1 citrom
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort és egy csipet sót. Felöntjük 2 l vízzel, felforraljuk, és 5 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel.
Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve felforraljuk. Hidegen tálaljuk.
A meggyleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »