Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg fagyasztott meggy
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- vanília aroma
- só ízlés szerint
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt.
A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel és a főzőléből hozzátéve simára keverjük, majd hozzákeverjük a meleg leveshez, ha a gyümölcsök megpuhultak.
A citrom levét belecsavarjuk és már csak 2-3 percig melegítjük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és csészékben kínáljuk. A fűszerdarabokat a végén eltávolítjuk. Az aromát is csak a végén keverjük bele a levesbe, mint a citromlevet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »