Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg fagyasztott meggy
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- vanília aroma
- só ízlés szerint
- 1 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
1,5 liter vízben feltesszük főni a meggyet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel együtt.
A tejfölt csomómentesre kikeverjük a keményítővel és a főzőléből hozzátéve simára keverjük, majd hozzákeverjük a meleg leveshez, ha a gyümölcsök megpuhultak.
A citrom levét belecsavarjuk és már csak 2-3 percig melegítjük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és csészékben kínáljuk. A fűszerdarabokat a végén eltávolítjuk. Az aromát is csak a végén keverjük bele a levesbe, mint a citromlevet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »