Meggyleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 500 g magozott meggy (fagyasztott, vagy befőtt is lehet)
- 2 ek cukor, (én édesítőszerrel szorbittal készítem)
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g főzőtejszín
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- szegfűszeg ízlés szerint
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az édesítőt, esetleg cukrot, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és felforraljuk.
Csipet sót teszünk a leveslébe, majd keveset kivéve belőle, azt elkeverjük a tejszínnel. (temperáljuk)
A tejszínes lét visszaöntve a levesbe, ismét felforraljuk.
Gyors gyümölcsleves, mindössze 15 perc alatt készre fő.
Meggy mellett, más gyümölcsöket is tehetünk bele!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.