Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 500 g magozott meggy (fagyasztott, vagy befőtt is lehet)
- 2 ek cukor, (én édesítőszerrel szorbittal készítem)
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g főzőtejszín
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- szegfűszeg ízlés szerint
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az édesítőt, esetleg cukrot, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és felforraljuk.
Csipet sót teszünk a leveslébe, majd keveset kivéve belőle, azt elkeverjük a tejszínnel. (temperáljuk)
A tejszínes lét visszaöntve a levesbe, ismét felforraljuk.
Gyors gyümölcsleves, mindössze 15 perc alatt készre fő.
Meggy mellett, más gyümölcsöket is tehetünk bele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »