Meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g magozott meggy (fagyasztott, vagy befőtt is lehet)
  • 2 ek cukor, (én édesítőszerrel szorbittal készítem)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A meggyet feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az édesítőt, esetleg cukrot, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és felforraljuk.

Csipet sót teszünk a leveslébe, majd keveset kivéve belőle, azt elkeverjük a tejszínnel. (temperáljuk)

A tejszínes lét visszaöntve a levesbe, ismét felforraljuk.

Gyors gyümölcsleves, mindössze 15 perc alatt készre fő.

Meggy mellett, más gyümölcsöket is tehetünk bele!