Meggyleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg. meggy
- 6 szem szegfűszeg
- fahéj
- 1 dl. tej
- 1 dl. főzőtejszín
- 1 ek. liszt
- 1 dl. vörös bor
- 1 citrom
- 20 dkg. cukor
- só
Elkészítése: A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben teatojásba kifőzzük. A tejet, tejszínt, a lisztet simára keverjük (ez lesz a habarás). A magozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal 1 l. vízben fölforraljuk, majd behabarjuk. Készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a bort, sóval, citromlével, kevés cukorral ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.