Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg. meggy
- 6 szem szegfűszeg
- fahéj
- 1 dl. tej
- 1 dl. főzőtejszín
- 1 ek. liszt
- 1 dl. vörös bor
- 1 citrom
- 20 dkg. cukor
- só
Elkészítése: A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben teatojásba kifőzzük. A tejet, tejszínt, a lisztet simára keverjük (ez lesz a habarás). A magozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal 1 l. vízben fölforraljuk, majd behabarjuk. Készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a bort, sóval, citromlével, kevés cukorral ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »