Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg. meggy
- 6 szem szegfűszeg
- fahéj
- 1 dl. tej
- 1 dl. főzőtejszín
- 1 ek. liszt
- 1 dl. vörös bor
- 1 citrom
- 20 dkg. cukor
- só
Elkészítése: A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben teatojásba kifőzzük. A tejet, tejszínt, a lisztet simára keverjük (ez lesz a habarás). A magozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal 1 l. vízben fölforraljuk, majd behabarjuk. Készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a bort, sóval, citromlével, kevés cukorral ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »