Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg. meggy
- 6 szem szegfűszeg
- fahéj
- 1 dl. tej
- 1 dl. főzőtejszín
- 1 ek. liszt
- 1 dl. vörös bor
- 1 citrom
- 20 dkg. cukor
- só
Elkészítése: A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben teatojásba kifőzzük. A tejet, tejszínt, a lisztet simára keverjük (ez lesz a habarás). A magozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal 1 l. vízben fölforraljuk, majd behabarjuk. Készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a bort, sóval, citromlével, kevés cukorral ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »