Meggyleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg. meggy
  • 6 szem szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 dl. tej
  • 1 dl. főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl. vörös bor
  • 1 citrom
  • 20 dkg. cukor

Elkészítése:  A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben teatojásba kifőzzük. A tejet, tejszínt, a lisztet simára keverjük (ez lesz a habarás).  A magozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal 1 l. vízben fölforraljuk, majd behabarjuk. Készre forraljuk, mialatt hozzáadjuk a bort, sóval, citromlével, kevés cukorral ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.