Medvehagymás karfiol leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 5-6 dkg medvehagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- liszt
- olaj
- só
- bors
Elkészítése: A medvehagymának lecsipkedjük a szárát, a hagymát megmossuk és csíkokra vágjuk. Pici olajon fedő alatt annyit párolunk rajta, hogy összeessen. Közben a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd a medvehagymához tesszük. Annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Míg fő, a lisztből és fokhagymából rántást készítünk, amit a tejföllel elkeverünk. Amikor a karfiol megpuhult, berántjuk a levesünket és felforraljuk.
Tipp:
Nem használtam a pici borson, fokhagymán és són kívül más fűszert, hagytam, hogy a medvehagyma íze érvényesüljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

