Medvehagymás karfiol leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 5-6 dkg medvehagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- liszt
- olaj
- só
- bors
Elkészítése: A medvehagymának lecsipkedjük a szárát, a hagymát megmossuk és csíkokra vágjuk. Pici olajon fedő alatt annyit párolunk rajta, hogy összeessen. Közben a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd a medvehagymához tesszük. Annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Míg fő, a lisztből és fokhagymából rántást készítünk, amit a tejföllel elkeverünk. Amikor a karfiol megpuhult, berántjuk a levesünket és felforraljuk.
Tipp:
Nem használtam a pici borson, fokhagymán és són kívül más fűszert, hagytam, hogy a medvehagyma íze érvényesüljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »