Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás karfiol leves recept

Medvehagymás karfiol leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej karfiol
    • 5-6 dkg medvehagyma
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • liszt
    • olaj
    • bors

    Elkészítése: A medvehagymának lecsipkedjük a szárát, a hagymát megmossuk és csíkokra vágjuk. Pici olajon fedő alatt annyit párolunk rajta, hogy összeessen. Közben a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd a medvehagymához tesszük. Annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Míg fő, a lisztből és fokhagymából rántást készítünk, amit a tejföllel elkeverünk. Amikor a karfiol megpuhult, berántjuk a levesünket és felforraljuk.

    Tipp:

    Nem használtam a pici borson, fokhagymán és són kívül más fűszert, hagytam, hogy a medvehagyma íze érvényesüljön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá