Medvehagymás karfiol leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 5-6 dkg medvehagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- liszt
- olaj
- só
- bors
Elkészítése: A medvehagymának lecsipkedjük a szárát, a hagymát megmossuk és csíkokra vágjuk. Pici olajon fedő alatt annyit párolunk rajta, hogy összeessen. Közben a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd a medvehagymához tesszük. Annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Míg fő, a lisztből és fokhagymából rántást készítünk, amit a tejföllel elkeverünk. Amikor a karfiol megpuhult, berántjuk a levesünket és felforraljuk.
Tipp:
Nem használtam a pici borson, fokhagymán és són kívül más fűszert, hagytam, hogy a medvehagyma íze érvényesüljön.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.