Medvehagymás karfiol leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 5-6 dkg medvehagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • olaj
  • bors

Elkészítése: A medvehagymának lecsipkedjük a szárát, a hagymát megmossuk és csíkokra vágjuk. Pici olajon fedő alatt annyit párolunk rajta, hogy összeessen. Közben a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd a medvehagymához tesszük. Annyi vízzel felengedjük, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Míg fő, a lisztből és fokhagymából rántást készítünk, amit a tejföllel elkeverünk. Amikor a karfiol megpuhult, berántjuk a levesünket és felforraljuk.

Tipp:

Nem használtam a pici borson, fokhagymán és són kívül más fűszert, hagytam, hogy a medvehagyma íze érvényesüljön.